U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Duurzaamheid

 

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid spelen een belangrijke rol binnen de bedrijfsvoering van Huuskes. Wij letten scherp op de kwaliteit van werken en leven binnen ons bedrijf. Tevens zetten wij ons in voor de belangen van onze klanten, leveranciers en medewerkers door praktische toepassingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

 

 

 

Onze 3 pijlers

Paragraph image
Duurzaam assortiment


Huuskes biedt haar klanten een duurzaam assortiment onder de naam Fresh & Fair. In dit assortiment vinden onze klanten producten in de volgende categorieën:

 

  • Biologisch
  • Fair Trade
  • Diervriendelijk
  • Milieuvriendelijk
Meer over Fresh & Fair
Paragraph image
Logistiek & vastgoed
 

Rijden op elektriciteit & koelen door zon
Onze chauffeurs worden getraind op het nieuwe rijden, het ‘rustige rechtervoetje’ wordt hiermee gestimuleerd. Tevens heeft Huuskes een hybride truck die deels elektrisch rijdt en twee kleine vrachtwagens die worden gekoeld mede door het gebruik van zonnecollectoren op het dak.

Logistieke routeoptimalisatie
Huuskes is bezig met een sneller en efficiënter, maar bovenal milieuvriendelijker transportmodel voor minder CO2-uitstoot en minder vrachtkilometers. Lees meer.
 

Paragraph image

Cross & Care Logistics
Bij het concept Cross & Care Logistics combineert bestellingen met goederen van meerdere leveranciers in één levering op afdelingsniveau. Denk hierbij aan goederen als incontinentiemateriaal, medische disposables en kantoorartikelen. Lees meer.
 

Duurzaam bouwen
Bij het nieuwe Logistiek Centrum van Huuskes is duurzaamheid een primair uitgangspunt geweest. Het is gebouwd volgens de zeer ambitieuze BREEAM-kwalificatie Excellent, de één na hoogste score van de onafhankelijke beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen.

Paragraph image
Maatschappij


Huuskes neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaam ondernemen. Hierbij houden we niet alleen rekening met het milieu, maar ook met mens en maatschappij. Zo biedt Huuskes ruimte voor werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt en steunen we verschillende sociaal maatschappelijke initiatieven. Meer weten over de goede doelen die wij steunen?

Meer over onze goede doelen
Paragraph image
Download ons FIRA rapport

 

Huuskes rapporteert haar doelstelingen en prestaties op gebied van duurzaamheid in een jaarlijks FIRA rapport. De informatie in dit rapport wordt geverifieerd door FIRA, een onafhankelijk verificatiebureau.

 

Download Huuskes FIRA rapport 2018